ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ulrike Krasberg

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΓΗ, ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ, ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ HTAN ΚΑΙ EINAI ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΣΜΑΝΙΑ, Η ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, Η ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ. ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ «ΠΗΓΑΙΝΕΛΑ», ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ.

Museum Filia Wandbehang Krokodil Kunst aus Madagaskar

Ο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ. Σ ΑΥΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΨΑΘΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ.

Museum Filia Lesbos Baum der Tränen Μουσείο Φιλιά Λέσβου

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΙΩΝΟΒΙΑ  ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ. Σ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ» ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ.

Μετάφρασις: Lilly Kelperi

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert